Op deze website

logo Groetuit

Welkom bij Groetuit.nl.

Groetuit.nl is een website met ansichtkaarten, foto’s en berichten uit Nederland.

De oudste ansichtkaarten zijn van eind 19e eeuw.

Bij de ansichtkaarten wordt vermeld:

  1. locatie, zoals plaatsnaam, gemeente, provincie, streek
  2. hoofdonderwerp op de ansichtkaart
  3. thema
  4. ouderdom, voor zover de ansichtkaart een leesbaar poststempel heeft de datum poststempel en indien aanwezig het aankomststempel.
Jaarbeursgebouw

De achterzijde van de ansichtkaarten wordt niet weergegeven.
De reden hiervan is simpel. Veel ansichtkaarten zijn blanco en veel ansichtkaarten hebben namen, adressen en teksten die herkenbaar naar personen kunnen leiden. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Door de omschrijving is het toch mogelijk de weg van de kaart enigszins te volgen.

Auteursrecht.
Veel van de geplaatste ansichtkaarten zijn auteursrechtvrij. Ansichtkaarten waarvan bekend is dat deze niet vrij van auteursrecht zijn, worden niet geplaatst. Mocht u een ansichtkaart op deze website tegenkomen die volgens u niet auteursrechtvrij is, laat het dan even weten. De betreffende ansichtkaart wordt dan van de website weggehaald.

Naast ansichtkaarten worden er ook foto’s geplaatst. Soms als aanvulling op een afbeelding op een ansichtkaart, vaak als zelfstandig onderwerp, zoals een tentoonstelling.

De titel van een bericht is de plaats waar de ansichtkaart of foto betrekking heeft, aangevuld met het onderwerp of de locatie.